Mezinárodní spolupráce ZUŠ

09.10.2014 07:23
Vývoj projektu:
Nové vedení školy  začalo na konci července 2013  zahraniční spolupráci s Polskem, která je zaměřená na výtvarné umění. V rámci této spolupráce proběhl o prázdninách výtvarný plenér v polském Korfantowě za účasti 2 výtvarníků školy a ZUŠ Leoše Janáčka připraví spolu s Frýdeckým zámkem  malířský plenér ve dnech 9.5. - 16.5. 2014. - září 2013
 
Vernisáž za účasti polské delegace - prosinec 2013
Dne 19.12.2013 proběhne v 17 hodin v suterénu kláštera Sv. Karla Boromejského ve Frýdlantu n. O. vernisáž výstavy "ArtFriedlandianum". Návštěvníci mají možnost uvidět díla polských i českých výtvarníků - účastníků prázdninového plenéru.
 
Vývoj projektu Artfriedlandianum  - únor 2014
Vstup německých účastníků do výtvarného projektu
 
Artfriedlandianum 2014 - realizace - květen 2014
Ve dnech 9.5. - 15.5.2014 se uskutečnil ve Frýdku na zámku a v jeho okolí mezinárodní plenér českých, polských a německých výtvarníků. Výsledkem společné práce byla vernisáž všech děl umělců v Rytířském sále Frýdeckého zámku dne 14.5.2014.
Hudební vystoupení na vernisáži připravila základní umělecká škola Leoše Janáčka, program vystoupení zajistila Zdenka Kalová.
Cíl projektu: Podpora a rozvoj výtvarného umění v regionu, propagace základní umělecké školy Leoše Janáčka, města Frýdlant nad Ostravicí  a Frýdeckého zámku s muzeem Beskyd v regionu i v zahraničí.
Přínos projektu: Vznik výtvarných děl, která budou zdobit radnici, školu, Frýdecký zámek. Další rozvoj mezinárodní spolupráce a výměna zkušeností v oblasti výtvarného umění, propagace české kultury a tradic, rozšíření spolupráce do hudební oblasti.
Autor projektu: Mgr. Karla Stiborková
Hlavní partneři a spolupracovníci: Mgr. Stanislav Hrabovský a jeho statutární zástupkyně Ing. Marcela Havelková